Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
400g rýže
2 hrušky
2 nektarinky (broskve)
1l mléka
2 lžíce cukru
2 vanilkové cukry
2 vejce
3 hřebíčky
150 g másla
1 citron
špetka soli
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě, se 3 hřebíčky. Vodu slijeme, hřebíčky vyndáme, zalijeme horkým mlékem, dovaříme úplně do měkka. Přídáme 2 vanilkové cukry, 2 lžíce cukru, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, kousek másla.
Žloutky zamícháme do prochladlé rýže, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do rýže.
Zapékací misku vymažeme máslem, na dno dáme polovinu rýže, na ni naskládáme nakrájené, umyté ovoce, přikryjeme vrstvou zbylé rýže. Povrch poklademe slabými plátky másla. Pečeme při 150 °C asi 45 minut.
Náhledy fotografií ze složky Vaření