Bramborové nudle se švestkovou omáčkou
6 brambor
1/2 kg švestek
sklenice červeného vína
1 šálek cukru
1 lžíce bramborové moučky
10 lžic polohrubé moučky
1 vejce
2 hřebíčky
skořicová tyčka
1 lžička soli
2 lžíce másla
1 lžička mleté skořice s cukrem
Švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, posypeme cukrem, přidáme hřebíček, skořici a zalijeme červeným vínem. Necháme asi pět minut vařit. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, bramborovou moučku a sůl. Na posypaném vále vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme dlouhé hubené válečky, které nakrájíme na asi čtyři centimetry dlouhé nudle. Dáme je do vroucí vody a počkáme, až vyplavou nahoru. Vyndáme je, necháme okapat a upečeme na másle dozlatova. Na konci posypeme cukrem se skořicí. Podáváme s připravenou švestkovou omáčkou.
Náhledy fotografií ze složky Jiří Babica